VECKA FÖR VECKA.

Hej alla och stoort tack för alla gratulationer och lyckoönskningar. Idag går vi in vecka 20 vilket innebär att vi är halvvägs.
Jag har under i stort sett varje vecka skrivit dagbok kring hur jag mår och hur jag känner, mest för min egen skull men också för att kunna titta tillbaka och minnas hur jag mådde i just den veckan.
Här tänkte jag dela med mig av mina inlägg jag har skrivit.
 
 
 

Vecka 5
4+2: Okej, jag är preggo!!! Hur gör man nu? Vem ringer man?
 
4+4: Imorgon åker vi till Santorini. Hoppas hoppas att jag inte börjar må dåligt under semestern. Har packat ner träningskläder och ska träna en stund varje dag! Såå skönt med god mat och sol.
 
Vecka 6
5+4: Vi är på Santorini och jag mår bajs! Är så trött att jag kan somna när som helst. Är yr och trög i huvudet, mår illa och har ingen aptit. Fan jag som älskar grekisk mat. Ligger mest i skuggan om dagarna och sover...
Har som tur är inte spytt något.
 
5+5: Idag spydde jag. Får inte i mig någon mat, ALLT är äckligt!
 
Vecka 7
6+3: Idag flyger vi hem, känns så himla skönt för jag mår så fruktansvärt dåligt. Mamma och pappa hämtar oss på flygplatsen och vi ska berätta att dom ska bli mormor och morfar!
 
Vecka 8
7+1: Spyr varje morgon och lite då och då under dagen. Liggläge med konstant intag av mat är det enda som hjälper. Jag klarar inte av att gå till jobbet utan har sjukat mig hela veckan. Det här är verkligen fruktansvärt.
 
Vecka 9
8+3: Har köpt åksjuketabletter (postafen på apoteket) dom hjälper litegrann, nu kan jag iaf jobba men mår konstant illa, spyr varje morgon och har ingen som helst aptit.
Är galet trött hela tiden och somnar 8 om kvällarna.
 
Vecka 10
9+4: Nu har jag varit på inskrivning hos barnmorskan och tagit blodprover och kissprovet, mina värden var tipptopp. Synd bara att man inte mår därefter. Har fått utskrivet Lergigan Comp (åksjuketabletter) som jag knarkar, utan dom spyr jag. Det finns två olika tabletter Lergigan comp som också innehåller Koffein och effedrin, dessa gör mig pigg, nervös, darrig stressad. Sen finns det Lergigan som inte innehåller koffein eller Effedrin, dessa gör mig till sengångare, trött och trög. Försöker varva dessa två och känner mig som en riktig knarkare.
 
Vecka 11
10+1: Nu har vi sett dig!!! Du sparkade och ditt hjärta slog, galen känsla. Du är så liten, som en liten räka!
Vi tror båda att du är en liten pojke, varför vet jag inte!
 
Vecka 12
11+2: Illamåendet har plötsligt bestämt sig för att ta sig till en helt ny nivå, nu hjälper inte åksjuketabletterna utan illamåendet är konstant och jag orkar bara göra det absolut nödvändigaste, typ gå på toa, dricka vatten, lura i mig något att äta. Är så jävla trött på att höra "Ja man mår illa första 12-15 veckorna men det är såååå värt det" eller "det är bara att bita ihop, det går över" 12 veckor är ju förfan 3 månader, tänk er en magsjuka som pågår i 3 månader, v-a-r-j-e d-a-g.
"Ja man kan må lite illa i början" det låter ju inte så farligt, men 3 månader är för tusan en kvarts år.
Minuten på morgonen precis när jag vaknatmen kroppen inte riktigt hunnit fatta det, den minuten mår jag bra. Minuten byts dock snabt ut mot nya minuter på knä med huvudet nere i toaletten. Börjar faktiskt bli grym på att spy nu. Vill du veta vad för mat eller dryck som är godast att spy så fråga mig. Ska skriva en kräkbok när jag orkar.
 
Vecka 13
12+2: JAG MÅR BRA!!!!! Första tanken var- Nu har min bebis dött. Saknar mina spyor.
Imorgon åker jag till Italien i några dagar. Bra tajming!
 
12+4: saknar Johan, min mage har blivit stenhård och jag tycker nog att jag börjat ana en liten kula. Spyr ingenting längre. Konstig känsla.
 
Vecka 14
13+5: Morgonspyan är tillbaka! Jag HATAR thaimat, spyr av lukten och bara tanken får det att vattnas i munnen. Mat som jag normalt sett älskar.
Johan däremot han äälskar thaimat och har börjat laga det hemma i stort sett varje dag, gärna till frukost också så det osar i hela lägenheten.
 
Vecka 15
14+4: Morgonspyan håller i sig, börjar bli riktigt van nu. Kan nästan tycka det är ett bra sätt att starta dagen på, man vaknar liksom till. Kommer nog kännas tomt när den inte finns där.
Nu har jag fått en liiiiten liiiiten mage men som lätt går att dölja. Känner mig inte preggo, utan mer småfet. Har fått köpa nya preggojeans.
Undrar så mycket vem som bor i min mage, längtar till ultraljudet då vi ser om du är en pojke eller flicka.
 
Vecka 16
15+2: Johan är i Malaysia och jag saknar honom galet mycket! Jag äter, spyr och sover och jobbar. Något annat orkar jag inte just nu.
 
Vecka 17
16+4: Första träningspasset, fasen vad pigg jag kände mig idag! Underbart!
 
Vecka 18
17+5: Spyr varje morgon, är trött på kvällarna. Spyr även om jag blir för hungrig, så jag äter ca 6 mindre mål mat om dagen. Har gått upp 7 kg nu, börjar noja lite över vikten men påminner mig själv att det blir som det blir. Lyssnar på Johan som säger "9 månader upp, 9 månader ner".
Önskar dock jag kan komma igång med lite lättare träning snart, men just nu går all energi åt att jobba och äta.
 
Vecka 19
Du är en tjej!! 25 April ska du komma ut enligt barnmorskan, känslan att få se dig på ultraljudet är helt obeskrivlig, både jag och Johan blev tårögda och nu känns allt så verkligt! Vi ska få en dotter!!
 
Vecka 20
 
Halva tiden har gått, vi funderar på namn men är inte riktigt överens. Ikväll ska vi även åka och provköra barnvagn, mycket är det som ska fixas och donas innan du kommer! Jag längtar tills vi får träffa dig!
 
 
 
 
 
 
2 kommentarer

BEBIS.


Här är hon, färdiggräddad i april! Så hej och välkommen till min nya preggoblogg! 
6 kommentarer