BARNRUM.


Sitter och drömmer om att göra iordning ett barnrum och hittar massa inspiration på instagram. Då vi just nu bor i en tvåa så får vi sålänge nöja oss med en liten barnhörna, såfort sängen är klar ska jag börja fixa och dona. Nu är det bara 11 veckor kvar och går tiden lika fort som den gjort hitils så är hon snart här!
4 kommentarer

GRAVID OCH MAT.

En gammal bild på mig tagen av Pavel Maira.

Jag har aldrig varit speciellt nojig och orolig över vad jag stoppar i mig, man får ständigt tips och trix från andra supermorsor vad man ska äta och inte äta men jag har bestämt mig för att bara lyssna på en enda person, min barnmorska. Dock har jag gjort många "fel" och ätit saker man inte ska.
Tex på saker jag ätit under graviditeten som man bör undvika är, Aborre, Svärdfisk, Strömming, Getost, Brieost, Vakumförpackad skinka.
Allt detta har jag dock bara ätit 1-2 gånger, och jag måste erkänna att jag haft lite små ångest efteråt men försöker inte att nojja kring det för mycket då jag tror att oron i sig är mer skadligt än att dra i sig en liten strömming som KANSKE kan innehålla dioxin och PCB.
Jag tror att sålänge jag har en varierad kost och får i mig lite av varje och proverna hos barnmorskan hela tiden ser bra ut och jag ökar lite lagom i vikt hela tiden så mår min kropp bra.
För min del har det mesta handlat om att överhuvudtaget få i mig något som gör mig mätt då jag spytt mellan vecka 6 -22 och haft en urusel aptit. Vissa dagar har jag bara ätit mackor och youghurt och flera liter te för att ens kunna ta mig igenom dagen, jag har ätit det jag varit sugen på för stunden helt enkelt.
Det är först nu i vecka 28 jag känner att jag har min vanliga aptit igen, det mesta slinker ner och tanken på mat ger mig inte kväljningar längre.
Det jag undviker helt är rått kött, vita desertostar och fisk som är fiskad i sverige. Alkohol och tobak har inte funnits i mitt liv på flera år så det är ingenting jag ens funderat över.
 
Hur tänker ni andra preggos? Har ni också ätit sånt man inte "får"?
13 kommentarer

SCONES.


Just nu: scones, färskpressad apelsinjuice, en kopp te och några bra tidningar!
3 kommentarer