HEMMA HOS.

 

 

För några veckor sen klampade jag in hos Lise som var hemma med sin bebis Live, deras hus spanade jag in på Hemnet när de var till salu och drömde mig bort, så gissa om jag var nyfiken på att få åka dit. Med kameran i högsta hugg såklart!

 

@liseol

criseland.blogg.se

Familj
Mr Man Cris, Silver(5), Seven(2) och Live(4mån)

Bor
På Solö, i en ombyggt lanthandel.

 

Berätta lite om ert hus?

Huset va Solös lanthandel fram till 1989. Med bensinpumpar och hela kittet. Sen har det under åren byggts om och till, både på brädden och höjden.
Det är i dag et trevåningshus, på över 300kvm, med både stora rum och härliga små vrår.

 

Vad gjorde att ni föll för just de här huset?


-Vi hade lite olika tankar tror jag... Men Cris föll nog för läget, närheten till skärgården. Jag hade svårt att släppa rymden och storleken. Ja, och trägolven och den gamla murstocken... -Och tomten! Haha jo nej alltså vi föll väl för totalen ändå antar jag. Att vi hittat et stort hus med trädgolv och egen brygga..?

 

Den blå färgen i ert vardagsrum är magisk, vill du dela med dig av färgkoden?

Ja, den är nice. Den ändrar sig väldigt efter ljuset, och är egentligen en grå färg. Eller ja vadå "egentligen"... Den heter Dunkelgrå, men den är ju blå. Det är målat med Lady pure color, och jag älskar den färgen. Så matt och ändå lätt att torka av.

 

Vad är svårast med att inreda ett så här stort hus?


Mängden saker som behövs, tror jag. Jag har inrett ett rum i taget lite, och när det känts klart på ett ställe är de andra ställena tömda på roliga prylar. Det börjar bli balans nu, men det tar tid. Köper man allt till ett rum i taget är det svårt att hålla en röd tråd genom hela huset, då är det lättare att köpa saker man gillar och fördela ut dem i flera omgångar.

 

Vilket är ditt favoritrum i huset?


Matsalen. Ljuset och utsikten mot vattnet har lugnande effekt på mig.
Sen gillar jag hallen mellan köket och glasverandan, med den stora murstocken. Den får mig att känna mig liten, på något fint, märkligt vis.

Vart köper du mest inredning?


Ellos, Ikea och annars väldigt random. Ser jag något jag gillar så köper jag det. Sen faller jag ju som alla andra för trender, och ibland faller jag nog lite väl hårt. Då är Cris en fin motvikt, för han behöver mer tid för att känna av, och bromsar upp mig lite. Ellos mattor till exempel, de har jag fått köpstop på...

 

Om du fick 1 miljon att bara lägga på huset, vad hade du gjort då?


Oj det är mycket, men just nu skulle jag bygga en vinterträdgård, köpa en stor vardagsrumsmatta som håller länge och kanske bygga om trappen ner. -Den är snygg, men opraktisk.

 

Du är 3 barns mamma, och dessutom en jäkligt cool 3 barns mamma. Vad är ditt bästa mammaknep?


Oj, tack. Jag vet inte, men kanske ha kul, va dig själv och ta det lugnt. Och kom ihåg att livet är nu. All tid räknas, typ.

Nu när du är mammaledig för tredje gången lär du ha ganska bra rutin på den biten, vad tror du kommer vara annorlunda den här gången jämfört med första gången?


Enkelt, jag stannar mer hemma och njuter. Om jag inte ska göra saker jag vill så mycket att det är värt stressen, så struntar jag i att göra det. Den vågen fanns inte första gången. Nu blir det nog mer; "hur värt vs jobbigt är projektet?" -och det är bra. Första, och till viss del andra, mammaledigheten maxade jag för mycket och gick på en smäll energimässigt.

Tack Lise för att jag fick hänga med dig och Live en stund!

10 kommentarer

SÖNDAGSLISTAN.

Vet att jag skrivit om den här goda äppelmusten förut men vissa saker tåls att älta, om ni någon gång ser en flaska äppelmust från roslagens musteri, köp!
Dom är så vansinnigt goda. Min favorit är de med grön etikett som är en must på Aroma äpplen, lite sur vilket jag älskar.

I torsdags var jag och åt en 7 rätters avsmakningsmeny på The flying Elk i gaml stan, gudomligt gott och jag tror jag åt en av mina godaste rätter någonsin, en pilgrimsmussla med diverse tillbehör.
Dit ska jag åka och äta väldigt snart igen.

Så tacksam att jag har två härliga resor att se fram emot just nu. Marrakech och Sri Lanka, jag längtar efter kritvita stränder och värme och massvis med mys med min familj och mina föräldrar.

Och när vi ändå pratar värme så vill jag passa på att tillägga att jag saknar den här tiden oerhört, jag vill va sådär brun och sommarfräsch igen. Den här sommaren var verkligen magisk, vi badade varje dag i flera veckor.

Fortsätter tipsa om julklappar, jag gillar ju de hemmagjorda julklapparna bäst och oftast är de dom sakerna Hollie leker allra mest med. En stor kartong har blivit Hollies båt här hemma och de här fina dockhuset som Jasminas pappa har gjort är Hollies stora favorit. Med lite färg och tapetprover går de dessutom att piffa till vilket dockhus som helst och de blir superfint!

Det här är en pressbild för Ikea livet hemma och den har legat i min inspomapp så länge, jag älskar de kalkade väggarna och fortfarande är jag så attans sugen att prova jotuns nya kalkfärg. Dock så lär Johan tro jag är knäpp på riktigt om jag målar om vårt sovrum igen.
Nästa renovering är ju köket, men sen kanske!!

1 kommentar

VALAR.

Den här helt otroligt fina valpostern fick vi hem här om dagen och den hänger nu så fint inne i Hollies rum.
Mammaval, pappaval, bebisval, mormorval osv osv om man frågar Hollie som pekar och förklarar vad alla valarna heter.

De här minst lika fina fårskinnstofflorna från Minimocks är också en av veckans allra finaste paket, dom är så gosiga för Hollies små fötter!

1 kommentar