HEMMA HOS.

 

 

För några veckor sen klampade jag in hos Lise som var hemma med sin bebis Live, deras hus spanade jag in på Hemnet när de var till salu och drömde mig bort, så gissa om jag var nyfiken på att få åka dit. Med kameran i högsta hugg såklart!

 

@liseol

criseland.blogg.se

Familj
Mr Man Cris, Silver(5), Seven(2) och Live(4mån)

Bor
På Solö, i en ombyggt lanthandel.

 

Berätta lite om ert hus?

Huset va Solös lanthandel fram till 1989. Med bensinpumpar och hela kittet. Sen har det under åren byggts om och till, både på brädden och höjden.
Det är i dag et trevåningshus, på över 300kvm, med både stora rum och härliga små vrår.

 

Vad gjorde att ni föll för just de här huset?


-Vi hade lite olika tankar tror jag... Men Cris föll nog för läget, närheten till skärgården. Jag hade svårt att släppa rymden och storleken. Ja, och trägolven och den gamla murstocken... -Och tomten! Haha jo nej alltså vi föll väl för totalen ändå antar jag. Att vi hittat et stort hus med trädgolv och egen brygga..?

 

Den blå färgen i ert vardagsrum är magisk, vill du dela med dig av färgkoden?

Ja, den är nice. Den ändrar sig väldigt efter ljuset, och är egentligen en grå färg. Eller ja vadå "egentligen"... Den heter Dunkelgrå, men den är ju blå. Det är målat med Lady pure color, och jag älskar den färgen. Så matt och ändå lätt att torka av.

 

Vad är svårast med att inreda ett så här stort hus?


Mängden saker som behövs, tror jag. Jag har inrett ett rum i taget lite, och när det känts klart på ett ställe är de andra ställena tömda på roliga prylar. Det börjar bli balans nu, men det tar tid. Köper man allt till ett rum i taget är det svårt att hålla en röd tråd genom hela huset, då är det lättare att köpa saker man gillar och fördela ut dem i flera omgångar.

 

Vilket är ditt favoritrum i huset?


Matsalen. Ljuset och utsikten mot vattnet har lugnande effekt på mig.
Sen gillar jag hallen mellan köket och glasverandan, med den stora murstocken. Den får mig att känna mig liten, på något fint, märkligt vis.

Vart köper du mest inredning?


Ellos, Ikea och annars väldigt random. Ser jag något jag gillar så köper jag det. Sen faller jag ju som alla andra för trender, och ibland faller jag nog lite väl hårt. Då är Cris en fin motvikt, för han behöver mer tid för att känna av, och bromsar upp mig lite. Ellos mattor till exempel, de har jag fått köpstop på...

 

Om du fick 1 miljon att bara lägga på huset, vad hade du gjort då?


Oj det är mycket, men just nu skulle jag bygga en vinterträdgård, köpa en stor vardagsrumsmatta som håller länge och kanske bygga om trappen ner. -Den är snygg, men opraktisk.

 

Du är 3 barns mamma, och dessutom en jäkligt cool 3 barns mamma. Vad är ditt bästa mammaknep?


Oj, tack. Jag vet inte, men kanske ha kul, va dig själv och ta det lugnt. Och kom ihåg att livet är nu. All tid räknas, typ.

Nu när du är mammaledig för tredje gången lär du ha ganska bra rutin på den biten, vad tror du kommer vara annorlunda den här gången jämfört med första gången?


Enkelt, jag stannar mer hemma och njuter. Om jag inte ska göra saker jag vill så mycket att det är värt stressen, så struntar jag i att göra det. Den vågen fanns inte första gången. Nu blir det nog mer; "hur värt vs jobbigt är projektet?" -och det är bra. Första, och till viss del andra, mammaledigheten maxade jag för mycket och gick på en smäll energimässigt.

Tack Lise för att jag fick hänga med dig och Live en stund!

10 kommentarer
Emma

🌸 Bolmgrens Julkalender 2016 🌸
Lucka 1 går att öppna! In och kika vad som döljer sig där! ❤️

Anonym

Wow vilket drömhus!! Så fina barnrum😍

jeanette

Underbara bilder på ett underbart hus.

Elin

Åh så fint hus!! <3

Josefine

Åh vilket drömhus och vilka vackra bilder!😍

Hanna

Wow, vilket vackert hus!

Johanna

Underbart hus! Härlig inspiration! :)

liamochmelvin.blogg.se

Underbara bilder! Jag är sååå himla avundsjuk på ert hus. :)

Svar:
Anna Kubel

Ereeka

Så fint!

kerstin ehrenholm

så fint ni har det